onsdag 5 oktober 2011

A chinese torture chamber story (Bosco Lam, 1994)

Man kan tro att titeln säger allt om denna film, men ack vad fel man kan ha! Detta är långt ifrån splatter/skräck/thriller utan liknar kanske mer en vågad version av Stefan och Krister på kantonesiska. Det är dock en väldigt stor skillnad mellan A chinese torture chamber story och Stefan och Krister, det är att jag höll på att dö av skratt när jag såg A chinese torture chamber story, vilket aldrig har hänt med Stefan och Krister.
Cabbage inför rätta

Filmen handlar om Little Cabbage (jag vet inte hur jag ska översätta det, jag förkortar henne Cabbage) som får jobb som tjänsteflicka hos en läkare vid namn Yeung. Yeung och hans fru är två riktiga kåtbockar som har sex mest hela tiden och hans fru verkar aldrig få nog. När Yeung åker på affärsresa så vänstrar Yeungs fru med stadens domares son. Självklart blir de påkomna av Cabbage och inser att de måste göra sig av med henne då otrohet och utomäktenskapligt sex är förbjudet (filmen utspelar sig under Ching-dynastin i Kina) och de är rädda att Cabbage ska skvallra.
Snuskhummern Yeung

Cabbage blir bortgift till Siu-Tai (som också har stans största balle) för att hon inte ska skvallra och för att Yeung är förtjust i henne, vilket Yeungs fru är väldigt upprörd över. Yeung blir vansinnig på sin fru för att hon gift bort Cabbage till Siu-Tai och slår henne. Yeungs fru planerar där med en hämnd på Cabbage och sin man genom att förgifta Siu-Tai med så mycket viagra att han ska bli så kåt att han inte kan kontrollera sig och ha sex med Cabbage till hon dör, men istället sprängs hans balle och han dör. Cabbage blir anklagad för att ha förgiftat Siu-Tai och för att ha haft utomäktenskapligt sex med Yeung (vilket hon inte har haft).

Yeung och Cabbage ställs inför rätta och torteras för att de ska erkänna ett brott de inte har begått. Stadens domares son är delaktig i brottet och domaren gör därför allt för att försvara sin son. Men ett bud som bär på ett kärleksbrev som är skrivet av Yeungs fru till domarens son är på väg till huvudstaden och högsta domstolen i hopp om att ge Cabbage och Yeung upprättelse.
Kung-fu-sex alá Crouching tiger hidden dragon

Det är svårt att beskriva filmen, man måste helt enkelt se den för den har verkligen allt. Tortyr, kung-fu, kung-fu-sex och slap-stick varvas om vartannat och jag kan inte mer än att älska det! 7/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar